"Tor: Anonym kommunikation över Internet"

"Tor är ett verktyg som används av många organisationer och privatpersoner som vill förbättra sin säkerhet på Internet. Genom att använda Tor kan du vara anonym när du surfar, publicerar hemsidor, använder snabbmeddelanden (eng. instant messaging), IRC, SSH och andra applikationer som använder sig av TCP-protokollet. Tor erbjuder även en plattform för utvecklare som vill skapa nya applikationer med inbyggd anonymitet, säkerhet och som värnar den personliga integriteten.


Tor siktar på att vara ett försvar mot trafikanalys, en form av nätverksövervakning som hotar personlig anonymitet och integritet, hemliga affärstransaktioner och relationer samt nationell säkerhet. Kommunikationen studsar runt i ett distribuerat nätverk av servrar kallade lök-routrar (eng. onion routers), som skyddar dig från hemsidor som bygger en profil av dina surfvanor, lokala tjyvlyssnare som kontrollerar vad du läser och vilka sidor du besöker samt lök-routrarna själva.


Säkerheten i Tor förstärks när användarantalet ökar och fler erbjuder sig att köra servrar. Vänligen överväg att bidra med din tid eller med din bandbredd. Och kom ihåg att detta är kod under utveckling - det är ingen bra idé att lita på Tor om du verkligen behöver ett kraftfullt skydd för din anonymitet."
 
Läs mer, och ladda ner på http://www.torproject.org/index.html.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback