10 december

1978: Ed Wood Jr. dör.

1973:
Hilly Kristel öppnar klubben CBGB's i New York. Klubben erbjöd fyra band per kväll sju dagar i veckan och har fortsatt med det i alla år.

1971:
Vid en Mother of Invention-konsert på Rainbow i London rivs Frank Zappa ned från scenen och bryter ett ben samt skadar ryggen. Den skyldige var en man i publiken som var svartsjuk på Zappa.

1967:
Otis Redding och fyra medlemmar i Bar-Kays omkommer när deras flygplan störtar i en sjö nära Madison, Wisconsin. Redding var 26 år gammal.

1964:
Jean-Paul Sartre tilldelas nobelpriset i litteratur, men avböjer och lyser med sin frånvaro vid den högtidliga cermonin. Sartre skrev till Akademien och förklarade att han accepterar av princip aldrig några officiella utmärkelser från någon institution. Hans avböjande riktade sig alltså inte mot nobelpriset som sådant.

1962:
Rättegången mot Alan Freed angående hans mutaffärer börjar. Han förklarar sig skyldig till ett flertal payola-anklagelser och medger att han 1958 tagit emot pengar från skivbolagens PR-män för att i gengäld spela deras skivor i sina shower. Freed får 300 dollar i böter och en villkorlig dom på sex månader.

1960:
Kenneth Branagh föds.

1959:
De fyra medlemmarna i Platters frias från alla anklagelser om att de skulle ha främjat prostitution.

1955:
Ernest Hemingway får nobelpriset i litteratur.

1868: Utanför Houses of Parliament i London installeras världens första trafikljus.

1817: Mississippi blir USA:s 20:e delstat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback